Svadby sú tradične plné svetlých odtieňov s prevahou bielej, pastelových a jemných citrusových tónov. Avšak existuje široká škála ďalších farieb, ktoré môžu dodať udalosti originálny nádych. 

Tipy na začiatok:

 Pozrite sa najskôr na farby interiéru a exteriéru. Aké odtiene by sa hodili k miestu konania? Steny sál sú zvyčajne biele, ale niektoré priestory majú vzorované tapety a vaša vybraná farebná paleta by sa s nimi mohla biť. 

 Snažte sa zvoliť maximálne 5 rôznych tónov farieb (zahŕňajúcich aj neutrálne odtiene), aby spolu všetko ladilo ako celok. Pestrofarebný koktail odtieňov môže pôsobiť chaoticky a rušivo.

Opäť raz, menej je viac. Výrazné sýte a saturované farby použite veľmi citlivo.  

 

 

 Zvyčajne dominuje pri výzdobe jedna farba, no trendy hovoria – kombinujte! Pozrite sa na top farby a ich kombinácie pre rok 2023 vybrané priamo návrhármi a dizajnérmi. 

 

 

  •  Jarné kombinácie farieb: 

levanduľová + ružová + tlmená žltá 

kráľovská modrá + béžová + krémová ružová 

šalviová + slonovinová (bledá béžová) + levanduľová 

 

  •  Letné kombinácie farieb: 

pastelové odtiene modrej + ružovej + levanduľovej 

smaragdová + biela + zlatá 

mesačná žltá + námornícka modrá + sivá 

 

  •  Jesenné kombinácie farieb: 

ružové zlato + burgundská (bordová) + piesková 

slivková + sivá + medená + tlmená ružová 

tlmená oranžová + krémová + machovo zelená 

 

  •  Zimné kombinácie farieb: 

strieborná + ľadovo modrá + snehovo biela + sivá metalíza 

smaragdová + granátovo červená + snehovo biela 

čierna + biela + zlatá + trblietavá 



 

Biela + smaragdová

 Biela farba sa spája s čistotou a eleganciou, a preto je jasnou voľbou veľkej časti svadobčanov. Ideálne je zvoliť odtiene bielej pre prvky ako sviečky, obrusy, torta, dekorácie. Kombináciou rôznych bielych odtieňov viete docieliť vznešenú atmosféru.

Aby však veľa bielej nepôsobilo jednoducho a monotónne, jej doplnením inou farbou dosiahne úplne iný efekt. Trendy hlásia – smaragdová a biela sú top kombináciou pre rok 2023. Tento unikátny odtieň zelenej reprezentuje spojenie s prírodou, harmóniu a prestíž. Smaragdovú viete aplikovať všade – dekoračné prvky, interiérová výzdoba, šaty či šperky. Dekórom v smaragdových odtieňoch a použitím prírodných aplikácií, dreva a rastlín dosiahnete skutočne magické prostredie. Tradičné slovenské svadobné priestory, ako sú drevenice, stodoly alebo miesta v rustikálnom štýle, fungujú s touto farebnou paletou obzvlášť dobre.

 

 

Šalviovo zelená + levanduľová

 Levanduľová farba je na svadbách veľmi obľúbená. Je zosobnením romantiky a ženskosti, je jemná a sofistikovaná, vyjadruje optimizmus, uvoľnenosť a lásku, a teda všetko, čo chceme na svadbe vyžarovať. V kombinácii so šalviovou dosiahne navyše éterický, rozprávkový tón. 

 



Slivková + sivá + medená + tlmená ružová 

 Keď skombinujete svadobnú klasiku v podobe tlmenej ružovej a medenej s modernými farbami, ako je sivá a slivková, získate skutočne výnimočnú farebnú paletu. Hĺbka slivkovej farby dodáva svadbe intenzitu, zatiaľ čo sivá a medená útulný pocit. A keď pridáte tlmenú ružovú, všetko vyvážite jemným a romantickým dojmom. 

 



 Majte na pamäti, že farby vyjadrujú emócie a majú svoj význam, takže pri výbere by ste mali zohľadniť, ako na vás každá z nich pôsobí. Výber farebnej schémy svadby je smerodajným krokom pre hladký priebeh celého plánovacieho procesu, od výberu miesta konania cez šaty pre družičky až po dekorácie, kvety, pozvánky a podobne.

Čo sa týka zvyšku plánovania, na našom svadobnom portáli nájdete všetky služby pre váš deň D, stačí si vybrať profesionálov, ktorí splnia vaše želania.


Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Nové trendy

Prečítajte si podobné články

Nové trendy, Svadobné šaty
Trendy svadobných šiat na rok 2023

 ÁNO. Jednoduché slovo, ktoré znamená tak veľa. Plánujete povedať to svoje tento rok? Potom viete, koľko ďalších ,,áno” potrebujete urobiť pri výbere jednotlivých služieb. Každý rok prináša neustále...

Prejsť na článok
Nové trendy, Výzdoba a dekorácie
Svadobné trendy dekorácií a výzdoby pre rok 2023

Organizácia svadby zahŕňa aj zistenie si najnovších trendov, ktoré z nej urobia vkusnú ceremóniu, kde sa všetci budú cítiť príjemne. V tomto blogu vám preto prinášame najhorúcejšie svadobné...

Prejsť na článok
Nové trendy, Svadobná torta a sladké
Aké svadobné torty sú trendy v roku 2023?

Svadobný deň by mal byť jeden z najkrajších vo vašom živote. Svadba nie je len o výbere svadobných šiat, pekného miesta na svadbu či fotografa, ale aj o výbornej zábave...

Prejsť na článok