Atraktivita, mužnosť, dokonalosť - to sú tri dôležité vlastnosti, ktorými by mal byť vyzbrojený každý poriadny MUŽ. Klaďte preto dôraz na vážnosť a dôkladnosť pri výbere toho pravého účesu. Ohúrite tak nielen blízkych, ale aj neznámych ľudí, ktorí sa zúčastnia vašej svadby (DJ, fotograf, hostia zo strany budúcej manželky).

 

Muž bez vlasov

Muži majú viacero dôvodov na úplné strihanie vlasov (hluché miesta - plešiny, tropické teploty), najčastejšie sú to však zdravotné dôvody, ktoré ich k tomu prinútia (lupienka, vypadávanie vlasov, lupiny).

Pozitívum však je, že muži bez vlasov vyzerajú na svojej svadbe naozaj skvostne, obzvlášť, ak sa detailne postarajú o strnisko. Hlava muža bez jediného vlasu je štýlová ako u mladých, tak aj u starších pánov. Oholená hlava sa najviac hodí, ak muž disponuje aspoň jedným výrazným tetovaním.

Krátke vlasy u muža

Väčšinu mužov charakterizujú krátke vlasy rôzneho sfarbenia, zväčša však ide buď o tmavé alebo svetlé tóny - nič medzi tým. Muži s krátkymi vlasmi ich zvyknú mať vplyvom pravidelného skracovania hrubé, kde odporúčame voliť strih na “písací stroj”, ktorý vám zároveň ušetrí kopec času, keďže takto upravené vlasy nie je potrebné a ani možné ďalej stylingovať.

Husté vlasy

Texture Crop - najžiadanejší strih modernej doby, ktorého príprava si však vyžaduje trpezlivosť a kopec času (naozaj kopec). Na hustých vlasoch najlepšie vynikne zrezaná línia, ktorú je vhodné kombinovať aj s rovnako upraveným obočím. Pre tento štýl však odporúčame mať čo najviac tmavé vlasy.

Ofina

Ofina predstavuje časť vlasov, ktorú je možné upraviť ľubovoľne. Preferovaný je divoký, ale aj ležérny strih, ktorý by sa mal predovšetkým opierať o zvolený outfit a typ strniska. Na svadbách sa však najčastejšie stretávame s vyholenými bokmi vo fade štýle a hranatou ofinou - French Crop.

Drobná rada

V rámci dokonale upravených pánskych vlasov nezabúdajte na úpravu strniska, a to podľa vašich preferencií. Dnes už totiž nie je povinnosťou holiť sa dohladka.

 

 

Muži s dlhými vlasmi

Tí patria do rúk profesionála, a to minimálne za účelom poradenstva v rámci vhodnej vlasovej kozmetiky. Pánska hriva potrebuje dôkladnú starostlivosť, keďže ide o nie veľmi častý jav, ktorý si okolie ihneď všimne.

Mužmi vypestované vlasy by mali pôsobiť zdravo, farebne jednotne a nemali by javiť žiadne známky poškodenia. Stručne povedané - dlhé pánske vlasy musia byť jednoducho dokonalé.

Čo sa týka vlasovej úpravy, môžete sa spoľahnúť na klasický cop, IN je však samurajský štýl, ktorý si však opäť žiada zásah profesionála.

Druhy štýlov pánskeho svadobného účesu

V rámci pánskeho strihu (nielen) na svadbu existuje zopár obľúbených štýlov, po ktorých páni najčastejšie siahajú.

Klasika

Klasický štýl je najvhodnejší pre vlasy o dĺžke 5-8 cm. Vlasy sa jednoducho rozčešú na jednej zo strán. Na fixáciu je vhodné použiť lak či gél. Klasický strih je vhodný pre akýkoľvek tvar tváre.

Prirodzená divokosť

Vlasy v takzvanom vojenskom štýle vám nemusia robiť ťažkú hlavu, pretože jediné, čo k tomu potrebujete je špeciálny gél, ktorým zdvihnete a zafixujete vlasy od korienkov po celej ich dĺžke. Buďte charizmatickí!

Voliť môžete aj neprirodzený strih, ktorý pôsobí nadčasovo a z každého muža urobí inteligenta - rôzne dĺžky a ich kombinácia (vzadu krátke, vpredu dlhé) z vás spraví chodiacu dokonalosť. Tento strih sa hodí napríklad pre svadbu na zámku či kaštieli.

Retro štýl

Máte vlasy aspoň o dĺžke, ktorá siaha pod ušný lalôčik? Máte obrovské šťastie, pretože dnes je retro štýl v móde, a vy si ho tak vďaka tomu môžete dopriať! Harmónia vyžarovaná týmto účesom pôsobí dokonale najmä na svadobných fotografiách. K účesu nezabudnite aj retro oblek, ku ktorému nesmú chýbať lakované topánky a svetlá kravata - staré dobré časy.

Fade štýl

Alebo aj takzvané pánske ombré je najčastejšie voleným strihom najmä medzi mladými mužmi, ktorí si potrpia na detaily a štýl. Fade štýl sa najviac hodí pre tmavé vlasy a strnisko, kde pôsobí ako dokonalý tieňový prechod, čo mužovi dodáva na jeho atraktivite a vážnosti.

 

 

Zverte sa do rúk profesionála

Dospeli sme do doby, kde kvalitné barberské služby nájdete naozaj na každom rohu. Pravdou však je, že jednoduché účesy hravo zvládnete aj doma (obzvlášť muži bez vlasov), pričom až v prípade úpravy strniska sa situácia už začína komplikovať - a práve vtedy sa drvivá väčšina mužov obráti práve na profi barberské či kadernícke služby.

Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

 

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Tipy a rady, Svadobné líčenie a účesy

Prečítajte si podobné články

Tipy a rady
Čo všetko treba vybaviť po svadbe?

Máte svadobný deň za sebou, opadol z vás všetok stres a napätie, môžete sa už len tešiť na spoločne strávené chvíle. Pred svadbou bolo veľa vecí, ktoré ste...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Oznámenia a tlačoviny
Originálne tipy na svadobné oznámenia

 Stanovili ste si už dátum svadby? Čaká na vás ďalší krok - oznámiť túto veselú novinku hosťom! Môžete si zvoliť klasickú cestu osobného oznámenia, alebo staviť na kreativitu...

Prejsť na článok
Tipy a rady
Na čo myslieť pri plánovaní svadby

Koordinované plánovanie je nevyhnutné, aby všetko prebehlo vo váš veľký deň hladko. Rozložiť si ho podľa časových úsekov vám pomôže nestratiť sa v množstve úloh, ktoré na vás čakajú....

Prejsť na článok