Ak už máte definitívne stanovený termín obradu, je načase začať skladať i ostatné dieliky svadobnej stavebnice a poobzerať sa aj po zabezpečení hudobnej zložky vášho veľkého dňa. Vlastnú svadbu zažijete (dúfame) len raz za život, a preto by tento dátum mal byť naozaj výnimočný – a to po všetkých stránkach. Nenechávajte nič na náhodu a rovnako ako pri výbere miesta, fotografa či svadobných šiat, aj pri výbere hudby si urobte dôkladný prieskum trhu a rozhodnite sa pre alternatívu, ktorá vám bude vyhovovať najviac.

 Hudba (nielen na svadbe) hrá významnú úlohu a jej správny výber vytvorí  atmosféru, ktorá sa stane nezabudnuteľnou nielen pre vás, ale pochvaľovať si budú i vaši hostia. A o to predsa ide, nie? Poďme sa v krátkosti spoločne pozrieť na to, aké máte možnosti:

Hudba vo vlastnej réžii

Táto možnosť je síce finančne najmenej náročná, ale, povedzme si úprimne, ničím neohúri a bude vás stáť podstatne viac úsilia a vlastného času, ako keby sa tejto úlohy zhostil profesionál. Myslite na vytvorenie vhodného a dostatočne dlhého playlistu, zapožičanie kvalitnej zvukovej techniky a prizvite si na pomoc človeka, ktorý sa vám bude starať o hladký priebeh a nebude mať problém ani s riešením prípadných technických problémov.

Svadobný DJ

Ak si chcete ušetriť vyššie zmienené starosti, profesionálny dídžej je tou správnou voľbou. Mnohí dídžeji už dnes dokážu plnohodnotne zastať aj funkciu moderátora, čo je veľkou výhodou, nakoľko okrem zastrešenia hudobnej stránky budete mať postarané aj o zábavu v podobe tematických živých vstupov. Ak sa má svadba niesť v uvoľnenom duchu, správny výber DJ-a je dôležitý, pretože v prípade neočakávanej situácie vie rýchlo zareagovať a vyplniť trápne ticho napríklad vtipnou historkou alebo prispôsobiť playlist aktuálnym požiadavkám. Pri výbere „toho správneho“ preto nehľaďte na cenu, ale predovšetkým na jeho recenzie. Tie vám mnohokrát prezradia aj viac, ako by si daný umelec možno prial.

Živá hudba

Svadba v sprievode živej hudby je nepochybne jedným z najkrajších zážitkov, ktoré doslova prekypujú emóciami. Veď kto by si nechcel povedať svoje ÁNO za romantických tónov klavíra alebo nežných tónov huslí? Či už si na deň D zarezervujete vystúpenie jednotlivca, alebo rovno celej kapely, jedno je isté – ľutovať určite nebudete. Živá hudba je nielen osobnejšia, ale jednotlivé skladby sa dajú podľa potreby rôzne ohýbať,  čo pri dopredu nahratom playliste z média jednoducho nie je možné. Na našom portáli Bridee.sk nájdete zoznam skvelých hudobníkov, ktorí už majú nejednu svadbu za sebou a presne vedia, ako navodiť tú správnu atmosféru počas jednotlivých momentov obradu i následnej hostiny.

Jedným z obľúbených umelcov je aj svadobný pianista Peter Zbranek, ktorý svojím hudobným šarmom spríjemnil veľký deň už vyše 150 manželským párom po celom Slovensku. Za recept jeho úspechu považujú svadobčania okrem jeho šikovných prstov a výborného hudobného sluchu najmä ľudský prístup, schopnosť improvizácie a cit pre detail. Petrov repertoár  pozostáva nielen z tradičných a každému dobre známych piesní, vybrať si môžete i z mnohých populárnych hitov od autorov ako Ed Sheeran či Lady GaGa. A ak by ste na svojej svadbe radi počuli aj váš obľúbený song, ktorý sa v jeho zozname zatiaľ nenachádza – žiadny problém, stačí pár dní a vaše želanie sa môže stať skutočnosťou. Pretože váš veľký deň je hlavne a predovšetkým o vás a profesionálny hudobník urobí maximum pre to, aby bolo všetko dokonalé.

 

Pianistu Petra Zbraneka nájdete aj na svadobnom vyhľadávači Bridee.sk.

 

 

Zdroj Fotiek: Bridee.sk 

 

 

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Hudba na svadbu

Prečítajte si podobné články

Hudba na svadbu, Koľko stojí...?
Koľko stojí svadobný DJ alebo kapela?

Všeobecne, život bez hudby si jednoducho nevieme predstaviť. Hudba dokáže pracovať s našimi emóciami, čo ovplyvňuje to, ako sa cítime a čo prežívame. Hudba na svadbe je preto...

Prejsť na článok