Všeobecne, život bez hudby si jednoducho nevieme predstaviť. Hudba dokáže pracovať s našimi emóciami, čo ovplyvňuje to, ako sa cítime a čo prežívame. Hudba na svadbe je preto jej neoddeliteľnou súčasťou!

Výhody svadobného DJ-a

Azda najväčšou výhodou je váš vlastný playlist, a to aj na počkanie bez akejkoľvek prípravy vopred. Keďže je to vaša svadba, rozhodne by ju mala sprevádzať aj vaša obľúbená hudba!

V neposlednom rade, práca kvalitného DJ-a nie je len o hudbe! Jeho profesionalita tkvie najmä v jeho vystupovaní, ktoré by malo pôsobiť profesionálne, ale zároveň zábavne. Taktiež, služby DJ-a predstavujú aj dokonalé osvetlenie či rôzne efekty (plazivý dym), ktoré dodajú vašej svadobnej hostine tú pravú atmosféru. Ak plánujete mať na svadbe aj detských hostí, odporúčame sa s DJ-om vopred dohodnúť napríklad na použití bubliniek či premietaní rozprávok vďaka videoprojektoru.

Nezabudnite sa vopred opýtať, či vami zvolený DJ bude ochotný vašu svadbu aj moderovať, čo je dnes veľmi moderné a žiadané priam na každej svadbe!

To všetko však dokáže len ozajstný profík, ktorý vás vyjde cca od 500 do 1000 eur.

Výhody kapely na svadbe

Živá kapela je, úprimne, najlepším organizátorom dokonalej svadobnej zábavy, s ktorou sa ruka v ruke spája aj celková nálada a uvoľnenie nielen vás, ale aj vašich hostí. Práve to je jej najsilnejšou stránkou, vďaka ktorej po nej siaha drvivá väčšina Slovákov.

Čo sa týka ceny, žiaľ, živá kapela je niekoľkonásobne drahšia, ako DJ. Avšak, táto investícia sa naozaj oplatí! Pre predstavu, cena živej kapely sa pohybuje v sumách cca od 600 do 1600 eur. Bavíme sa však o kapele na celú noc.

Napokon, všetko tak či onak závisí len od vás. Nikde nie je napísané, že sa musíte striktne rozhodnúť len pre jednu z možností! Pokojne využite služby oboch profesionálov, čím svojich hostí nepochybne prekvapíte.

Stanovenie rozpočtu

Vždy si na hudbu vyhraďte čo najviac peňazí, aby ste mohli pokojne vyberať spomedzi tých najlepších! Nezabudnite si zároveň spraviť aj podrobný prieskum, aby ste mali vo veciach jasno.

Každopádne, s vami zvolenými profesionálmi sa predovšetkým dohodnite na všetkých detailoch, ako aj doplnkových službách, ktoré sú ochotní poskytnúť a za akú cenu. Tak budete mať čoskoro jasno v tom, čo naozaj chcete. Vo väčšine prípadoch je v cene zahrnutý určitý balík doplnkových služieb, z ktorých si iste rýchlo vyberiete. 

Rezervácia

Oslovenie a následné dohadovanie komplexných služieb v rámci vášho svadobného programu je potrebné začať realizovať čo najskôr! Tí najlepší hudobní profíci sú často rezervovaní až 2 roky vopred. Nezabudnite však s budúcim DJ-om či kapelou nadviazať predovšetkým osobný kontakt (pokojne aj cez videochat), aby ste zistili, či vám vystupovaním a sympatiami plne vyhovuje.

Čo vplýva na konečnú sumu svadobného DJ-a či kapely?

Rovnako aj tu platí, že kvalita aj niečo stojí. Preto pri starostlivom výbere vášho svadobného DJ-a či kapely nikdy nepozerajte po cenovo najdostupnejšej možnosti! Ak sa nad touto myšlienkou predsa len pozastavíte, vždy si spomeňte na to, že tento deň sa už nikdy opakovať nebude.

Konečná suma sa odvíja najmä od času stráveného na vašej svadbe vrátane doplnkových služieb, ktoré si vyžadujú nielen ďalšie množstvo času navyše, ale aj kopec práce pri dokonalom aranžovaní.

Najlepšie, čo môžete pri výbere hudby na vašu svadbu spraviť, je riadiť sa reálnymi recenziami. Práve tie sú kľúčovým faktorom pri správnom rozhodovaní!

 

Kliknite sem a pozrite si skvelých svadobných DJov

 alebo kliknite sem a pozrite si skvelé svadobné kapely

 

 

Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Hudba na svadbu, Koľko stojí...?

Prečítajte si podobné články

Hudba na svadbu
Váš veľký deň v znamení hudby

Ak už máte definitívne stanovený termín obradu, je načase začať skladať i ostatné dieliky svadobnej stavebnice a poobzerať sa aj po zabezpečení hudobnej zložky vášho veľkého dňa. Vlastnú...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Koľko stojí...?
Koľko stojí svadobný fotograf a kameraman?

Svadba je jedna z najkrajších udalostí v živote každého človeka. Keďže aj svadobný deň má len 24 hodín, oplatí sa investovať do spomienok, ktoré vás budú aj naďalej...

Prejsť na článok
Koľko stojí...?
Koľko stojí starejší na svadbu?

Samozrejme, o vašu zábavu sa rád postará DJ, kapela či niektorý z hostí. Avšak nielen zábavu, ale aj koordináciu svadobného programu by ste mali každopádne prenechať práve starejšiemu!...

Prejsť na článok