Veľmi dobre to poznáme - nedočkavosť, úzkosť, stres. Zmiešané pocity spojené s blížiacou sa svadbou nám občas dávajú zabrať. Čo však robiť, aby sme tieto nepríjemné pocity potlačili, ba možno sa ich úplne zbavili? Prinášame vám overené rady, s ktorými nedáte predsvadobnému stresu šancu!

Snúbenci pri stene

Myšlienky

V prvom rade sa pokúste zahnať akékoľvek myšlienky, ktoré vás môžu znepokojovať (desivé scenáre, trapasy). Výborné sú napríklad dobré filmy, knihy či plánovanie budúcnosti po svadbe.

Muži si napríklad môžu zahrať obľúbenú PC hru, ženy sa uspokoja s dobrou knihou či dobrou kávou s najlepšou kamarátkou. V neposlednom rade je namieste využiť silu krížoviek.

Relax

Medzi dokonalé odpudzovače nepríjemných myšlienok, ktorých účelom je navodiť bezpredmetnú, nadmernú úzkosť a stres patrí aj samotný relax. Je len na vás, pre akú možnosť sa rozhodnete.

Dokonalé sú uvoľňujúce cvičenia, dychové cvičenia, ale aj hudba, éterické oleje či dlhý kúpeľ. Na odbúranie stresu je vhodná aj večerná prechádzka rýchlejším krokom.

Nezabudnite na dostatok kvalitného spánku!

Výber pánskeho obleku

Strava

Ku kvalitnému spánku vám rozhodne pomôže strava. Večer pred svadbou by ste mali konzumovať výhradne ľahké jedlá. V opačnom prípade hrozia nepríjemné či dokonca až desivé sny, ktoré momentálne naozaj nepotrebujete.

Dokonalým spoločníkom na trávenie predsvadobného večera je aj bylinkový čaj s obsahom levandule, ktorý uvoľní telo, ale aj myseľ. Odborníci taktiež odporúčajú sianuť po pohári vína, s alkoholom to však nepreháňajte!

Zábava a pohyb

Po fyzickej záťaži sa spí najlepšie. Preto je vhodné využiť predsvadobný večer naplno a ísť si napríklad zabehať. Beh môžete nahradiť aj výdatným upratovaním či prípravou svadobných koláčov. Jednoducho niečo robte!

V rámci zábavy siahnite po čomkoľvek, čo vás dokáže rozosmiať - a tým zmeniť aktuálne myšlienky. Môžu to byť napríklad staré fotografie, vtipy či komédie. Je to pre vaše dobro. Taktiež môžete spojiť zábavu s fyzickou aktivitou a zatancovať si! Pripravíte sa tým na zajtrajšok.

Skúšanie svadobných šiat

Príprava

Aby ste sa ušetrili zajtrajších príprav (na poslednú chvíľu), predprípravu preto zrealizujte ešte v tento večer pred svadbou! Začnite tým, že si dôkladne premyslíte všetko, čo nesmiete zabudnúť a vzápätí si to pripravíte na viditeľné miesto.

Nezabudnite na organizáciu a vytvorte si kôpky - primárnu (svadobné šaty, topánky, podväzok), sekundárnu (vlasové ozdoby, šperky) a dodatkovú (svadobný make-up, fén, lak na vlasy, umelé riasy, farba na obočie)!

Ak plánujete rannú prípravu s družičkami, pripravte im raňajky už večer! Aj takéto maličkosti vám dokážu odbúrať nemalé množstvo stresu.

Kontrola

Na záver nezabudnite všetko skontrolovať tak, aby ste mohli zaspať s pocitom pokoja a bez stresu. Nezabudnite si prejsť zoznam hostí a aj zoznam úloh. V prípade nejasností či nutnosti pripomenutia programu niektorému z hostí ho tak môžete ešte zavčasu kontaktovať. čím sa vyhnete ďalšiemu stresu a zbytočným nezhodám na poslednú chvíľu.

Nezabudnite si so sebou vziať aj lieky, ktoré užívate pravidelne (tlak, cukrovka, alergia, epilepsia). Môžu vám zachrániť nielen bezproblémový chod programu, ale aj samotný život.

 

Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Tipy a rady

Prečítajte si podobné články

Tipy a rady
Čo všetko treba vybaviť po svadbe?

Máte svadobný deň za sebou, opadol z vás všetok stres a napätie, môžete sa už len tešiť na spoločne strávené chvíle. Pred svadbou bolo veľa vecí, ktoré ste...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Oznámenia a tlačoviny
Originálne tipy na svadobné oznámenia

 Stanovili ste si už dátum svadby? Čaká na vás ďalší krok - oznámiť túto veselú novinku hosťom! Môžete si zvoliť klasickú cestu osobného oznámenia, alebo staviť na kreativitu...

Prejsť na článok
Tipy a rady
Na čo myslieť pri plánovaní svadby

Koordinované plánovanie je nevyhnutné, aby všetko prebehlo vo váš veľký deň hladko. Rozložiť si ho podľa časových úsekov vám pomôže nestratiť sa v množstve úloh, ktoré na vás čakajú....

Prejsť na článok