Pre nevestu je účes rovnako dôležitý ako samotný výber svadobných šiat a mal by aj byť vhodne skombinovaný so svadobnými šatami a doplnkami.

K najobľúbenejším svadobným účesom určite patria: drdol, konský chvost, elegantné vlny alebo len tak rozpustené vlasy so šperkom alebo nejakou ozdobou.

Každá nevesta túži po tom, aby počas svojho dôležitého dňa vyzerala nádherne a aby medzi ostatnými hosťami vynikla. Dostatok času preto venuje výberu ideálnych svadobných šiat. Rovnaký čas by však mala stráviť aj pri zvolení svadobného účesu, ktorý sa bude hodiť k šatám a zároveň pristane aj jej samotnej. Veď nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy.  

 

 

Na čo myslieť pri výbere svadobného účesu? 

V prvom rade by ste sa mali zveriť do rúk kaderníkovi alebo kaderníčke, ktorým plne dôverujete. Ak nemáte svojho vlastného kaderníka/-čku, odporúčame si ho vybrať aspoň 6 mesiacov pred obradom, aby ste sa trochu spoznali a zistili, či si budete rozumieť. Pri výbere sa riaďte pozitívnymi recenziami, prípadne dajte na odporúčania svojich kamarátok.

Veľmi dôležitá je skúška svadobného účesu, ktorú určite nevynechajte. Odporúča sa ju absolvovať približne týždeň pred svadobným dňom. Za ten čas by sa vaše vlasy nemali nijak zmeniť, a tak kaderníka počas veľkého dňa D nič neprekvapí.

Aj keď ste si na skúške otestovali, ako dlho bude príprava účesu trvať, nechajte si aspoň hodinovú časovú rezervu, ak by sa vyskytli nečakané komplikácie.

Ako si teda vyberiem správny svadobný účes? 

Môžete napríklad sledovať aktuálne vlasové trendy a to, čo momentálne letí, no skôr by ste sa asi mali zamerať na to, čo vám skutočne pristane a v čom sa budete cítiť dobre.  Ak ste naučená nosiť vlasy väčšinou zopnuté, rozpustené vlasy by vám počas svadobnej zábavy mohli prekážať. Ak sa budete vydávať v letných mesiacoch, mohlo by vám byť tiež väčšie teplo.

Pri výbere svadobného účesu zohrávajú dôležitú úlohu aj tvar vašej tváre, typ, dĺžka a kvalita vašich vlasov a rôzne detaily ako odstávajúce uši či vysoké čelo.

Dobrý kaderník si však dokáže poradiť s ideálnym svadobným účesom, ktorý sa vám bude dokonalo hodiť. Pokojne si pozrite desiatky účesov, uložte si tie, ktoré by sa vám páčili a prekonzultujte to s ním. 

Svadobný účes by sa mal odvíjať od svadobných šiat, ktoré ste si zvolili. V tomto prípade platí nepísané pravidlo, že čím jednoduchšie svadobné šaty máte, tým zložitejší a výraznejší účes si môžete zvoliť a naopak. Ak máte šaty s výrazným zdobením, odporúčame skôr jednoduchší účes, ktorý by nerušil celkový dojem.

 

 

Dôležitý je typ vašich vlasov

 Nie všetky účesy si môžete so svojimi vlasmi dovoliť. Ak máte kučeravé vlasy, nesnažte sa ich silou mocou vyrovnať, pretože po pár hodinách by sa mohli začať opäť vlniť a pokazilo by to dojem z účesu. A naopak, ak máte rovné vlasy a túžite po kučerách, časom by vám mohli padnúť a už by to nemuselo vyzerať dobre.

Ak máte jemné vlasy, odporúčame skôr jednoduchšie účesy, no nemusíte sa obávať siahnuť aj po príčeskoch, ktoré vám dodajú väčší objem. Ak vás zase trápia mastné vlasy, ideálne bude, ak si ich stiahnete do gumičky alebo do drdola. Ak by ste si ich nechali rozpustené, mali by ste potrebu sa ich neustále dotýkať, čím by sa vám mohli rýchlejšie zamastiť.

Najobľúbenejšie svadobné účesy 

Nevesty si zväčša vyberajú z dvoch najčastejších možností, a to vlasy voľne rozpustené alebo vyčesané dohora.

Aj keď sa trendy účesov neustále menia, niektoré ostávajú v obľube stále.

Drdol

Drdol je veľmi obľúbený, pretože vlasy neveste neprekážajú. Nezáleží na tom, či ste blondínka alebo brunetka, prípadne aký typ vlasov máte, pretože drdol je možné vytvoriť zo všetkých dlhších vlasov. Ak túžite po takomto účese, odporúčame naozaj absolvovať skúšku svadobného účesu, pretože tento účes sa nehodí všetkým ženám

Môžete si zvoliť vysoký alebo nízky drdol. Vysoký drdol je obľúbený u nižších žien, pretože dodá pár centimetrov navyše. Taktiež sa môžete rozhodnúť, či si vyberiete elegantný a pevný drdol alebo skôr rozstrapatený z ktorého budete mať zopár pramienkov uvoľnených.

 

 

Elegantný cop

Tento účes je vhodný tiež len pre tie nevesty, ktorým pristanú vyčesané vlasy. Vynikne na dlhých vlasoch, no v takomto prípade je veľmi obľúbený aj príčesok, ktorý vaše vlasy premení na elegantný konský chvost. Obľúbený je úplne uhladený, bez toho, aby vám akékoľvek vlásky vytŕčali. 

Zapletený vrkoč

Zapletené vlasy v posledných rokoch naberajú na svojej obľube, pretože existujú desiatky rôznych spôsobov a vrkočov, ktorými môžete svoj účes ozvláštniť. Taktiež si môžete zvoliť pevný vrkoč, no obľúbené sú skôr uvoľnené vrkoče, ktoré na prvý dojem môžu vyzerať trochu strapato.

 

 

Vypnuté vlny

Pre polodlhé alebo dlhé vlasy sú obľúbeným účesom vlny alebo kučery. Aby však rozpustené vlasy neprekážali, kaderník ich po bokoch zopne, výsledkom čoho bude veľmi elegantný účes s krásnym objemom. 

Voľne rozpustené vlasy

Ak vám voľne rozpustené vlasy neprekážajú, účes si vyberajte podľa typu svojich vlasov. Ak ich máte rovné, môžete si ich nechať vyžehliť, no ak ich máte prirodzene vlnité, určite budete vyzerať dobre s natočenými vlasmi, pričom si môžete vybrať jemné alebo hustejšie vlny.

 

 

Doplnky do vlasov

Pre oživenie svadobného účesu sú tiež vhodné rôzne doplnky. Obľúbenými sú napríklad diadém, rôzne perlové ozdoby či dokonca kvety. Tie sa hodia skôr k voľne rozpusteným účesom, prípadne pekne vyniknú v uvoľnenom vrkoči. 

Nemali by ste tiež zabúdať na závoj, ktorý si zvolíte. Doplnky a účes by ste mali dotvárať aj podľa neho. 

 

 

Akýkoľvek účes si ako nevesta vyberiete, mali by ste byť s ním stotožnená a mali by ste sa cítiť príjemne. Povedzte svojmu kaderníkovi, aké sú vaše predstavy a spoločne určite dospejete k rozumenému riešeniu. 

https://bridee.online/dodavatelia

Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Tipy a rady, Svadobné líčenie a účesy

Prečítajte si podobné články

Tipy a rady
Čo všetko treba vybaviť po svadbe?

Máte svadobný deň za sebou, opadol z vás všetok stres a napätie, môžete sa už len tešiť na spoločne strávené chvíle. Pred svadbou bolo veľa vecí, ktoré ste...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Oznámenia a tlačoviny
Originálne tipy na svadobné oznámenia

 Stanovili ste si už dátum svadby? Čaká na vás ďalší krok - oznámiť túto veselú novinku hosťom! Môžete si zvoliť klasickú cestu osobného oznámenia, alebo staviť na kreativitu...

Prejsť na článok
Tipy a rady
Na čo myslieť pri plánovaní svadby

Koordinované plánovanie je nevyhnutné, aby všetko prebehlo vo váš veľký deň hladko. Rozložiť si ho podľa časových úsekov vám pomôže nestratiť sa v množstve úloh, ktoré na vás čakajú....

Prejsť na článok