Dokonalá svadba závisí nielen od celkovej atmosféry a dokonale naplánovaného programu, ale aj od vášho výzoru. O ten sa spravidla postará nielen starostlivo vybraný oblek, ale aj samotná obuv či iné svadobné doplnky, ktoré z vás spravia neodolateľného gentlemana!

Pánske hodinky a manžetové gombíky

TOP pánske svadobné doplnky

Aj keď sa to možno na prvý pohľad nejaví ako svadobný doplnok, je základom pre všetky doplnky, ktoré bežne poznáte - svadobný oblek. K nemu, samozrejme, prislúcha aj košeľa, motýlik či vesta. Zvyšok klasických svadobných doplnkov pre ženícha tvoria topánky, manžetové gombíky, luxusné hodinky, opasok či pánsky klobúk. V sychravom počasí je na vašej všímavosti zohľadniť aj elegantný dáždnik.

Bez ohľadu na to, pre aké z možných pánskych svadobných doplnkov sa napokon rozhodnete, nezabudnite, že každý z nich by mal priam dokonale ladiť s outfitom vašej vyvolenej - nevesty.

Výber košele a iných doplnkov

Pánska svadobná košeľa tvorí základ pre oblek, kravatu či vestu. Preto ju vždy voľte vo farbe svadobných šiat vašej nastávajúcej, pričom biela košeľa sa hodí nielen k bielym, ale aj k svadobným šatám smotanovej farby.

Vesta by sa v základe mala niesť v odtieňoch striebornej či jemne sivej farby. Kravatu k šatám pleťovej farby voľte predovšetkým zlatú, avšak nie je to pravidlo. Pánsku kravatu viete dokonale prispôsobiť aj samotnej kytici vašej nevesty.

Taktiež nezabudnite ani na elegantný svadobný doplnok, akými sú bezpochyby manžetové gombíky, ktoré z vás spravia ozajstného gentlemana!

Vyhnite sa košeli s krátkym rukávom - tá sa na svadbu vo všeobecnosti vôbec nehodí.

Výber vhodného obleku podčiarkne vašu eleganciu

Drvivá väčšina ženíchov siaha po svadobných oblekoch z požičovne. Je to predovšetkým z toho dôvodu, že nie každý (práve tá väčšina) je vyslovene oblekový typ. Akonáhle ženích siahne po obleku, najčastejšie ide o tmavé farby, akými sú klasická čierna, elegantná hnedá či kráľovská modrá. Ojedinele sa však stretávame aj so svetlým oblekom, ktorý je väčšinou pleťovej farby. Najpraktickejším však naďalej zostáva čierny oblek.

Vždy však platí, že ženích by si na výber správneho svadobného obleku mal vyhradiť dosť času na to, aby sa mohol rozhodnúť čo najlepšie. Všeobecne platí, že páni štíhlej postavy volia jednofarebný oblek bez iných vzorov. Silní muži siahajú po oblekoch (najčastejšie s pásikavým vzorom) tak, aby ich opticky zoštíhlil.

Pánsku košeľu, svadobný oblek či kravatu vyberajte vždy až po výbere samotnej nevesty tak, aby bola možná následná farebná kombinácia. Na druhej strane zároveň platí, že dámy majú vždy prednosť, čo opäť ničím nepokazíte.

Pánske svadobné doplnky

A čo topánky?

Topánky u žien by mali dokonale korešpondovať s ich starostlivo vybranými kabelkami. Hádajte, k čomu zladiť topánky u pánov? Ak ste tipovali opasok, získavate bod! Pravidlom však je držať sa naďalej farby a typu svadobného obleku - topánky by mali byť vždy svetlejšie ako oblek!


Tvar topánky tu nehrá žiadnu rolu - jednoducho si vyberte tie najpohodlnejšie (predsa, čaká vás v nich celý deň a aj pretancovaná noc). Ak vám môžeme poradiť, najlepšie sú dierkované topánky, keďže neplnia len estetickú, ale aj praktickú funkciu, a to prievzdušnosť počas dlhých svadobných hodín.

 

 

Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Tipy a rady, Šperky a doplnky

Prečítajte si podobné články

Tipy a rady
Čo všetko treba vybaviť po svadbe?

Máte svadobný deň za sebou, opadol z vás všetok stres a napätie, môžete sa už len tešiť na spoločne strávené chvíle. Pred svadbou bolo veľa vecí, ktoré ste...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Oznámenia a tlačoviny
Originálne tipy na svadobné oznámenia

 Stanovili ste si už dátum svadby? Čaká na vás ďalší krok - oznámiť túto veselú novinku hosťom! Môžete si zvoliť klasickú cestu osobného oznámenia, alebo staviť na kreativitu...

Prejsť na článok
Tipy a rady
Na čo myslieť pri plánovaní svadby

Koordinované plánovanie je nevyhnutné, aby všetko prebehlo vo váš veľký deň hladko. Rozložiť si ho podľa časových úsekov vám pomôže nestratiť sa v množstve úloh, ktoré na vás čakajú....

Prejsť na článok