Vo väčšine prípadov sú deti pokojné a často sa dokážu zabaviť aj samé. Na svadbe sa však bez dôkladnej prípravy detského kútika môžu nudiť, čo rozhodne neprospeje žiadanej uvoľnenej atmosfére vašej svadby. Ako teda zabaviť deti na svadbe tak, aby si váš deň naplno užili aj ony?

Priestor

Hneď na úvod spomenieme, že deti by mali mať vlastný priestor tak, aby svojou hrou či šantením neobmedzovali prirodzený chod svadby. Týka sa to obzvlášť tých, ktorí plánujú svadbu s väčším počtom detí. Vo výsledku sa teda deti potrebujú cítiť na svadbe rovnako dôležito ako zvyšok hostí.

V rámci plánovania, ale aj samotných príprav detského kútika vám radi pomôže organizátor či detský animátor o vašich možnostiach. Väčšina reštaurácií totiž s detskými hosťami počíta, práve preto je zväčša o detskú zábavu vopred postarané - zamerajte sa teda predovšetkým na detaily.

Bezpečnosť na prvom mieste

Pri plánovaní zohľadnite aj vek zúčastnených detských hostí. Podľa neho neskôr prispôsobte bezpečnostné opatrenia tak, aby ste si svoju vytúženú svadbu vychutnali s čistým svedomím a bez stresu. Dôraz na bezpečnosť klaďte najmä pri navrhovaní možných detských aktivít počas svadobnej hostiny.

Plánovanie a organizácia detského kútika

Keďže sa bavíme o tých najmenších, ktorých poteší každá drobnosť, zamerajte sa na maličkosti. Niektoré z detí ocenia bublifuk, iné zasa balóny. Nič nepokazíte napríklad spoločnými hrami, akými sú napríklad omaľovánky či puzzle.

Ak chcete nič netušiace deti milo prekvapiť, zapojte do detského programu aj vlastnú kreativitu! Detským hosťom preto navrhnite originálne omaľovánky, napríklad v štýle vlastnej svadby alebo vyrobte rôzne handmade personalizované produkty. Deti sa tak medzi sebou budú cítiť rovnocenne a vy sa tým dokonale vyhnete istým nepríjemnostiam.

Pohyb!

Deti milujú tanec! Výdatný pohyb deťom prospieva nielen pob vývojovej stránke, ale týmto zaručeným spôsobom si dokážu vybiť energiu natoľko, že zvyšok svadobnej hostiny dokážete prežiť v ozajstnom, nič nerušenom pokoji.

Tanečnú zábavu docielite tým, že vopred vami vybraného DJ-a oboznámite so spoločnosťou detí, kde ho následne poprosíte o playlist s detskými obľúbenými piesňami (napríklad z obľúbených známych rozprávok).

S DJ-om pokojne rozoberte aj iné možnosti zábavy pre deti, medzi ktoré častokrát patrí bublinkostroj alebo aj plazivý dym, čo deti určite ocenia! Na parkete využite aj rôzne tanečné hry, ktoré nie sú časovo ani inak zaťažujúce, či už pre vás, hostí alebo samotného DJ-a.

Darčeky

Pre deti voľte darčeky, ktoré im spôsobia radosť, no zároveň ich však budú môcť využiť aj počas vašej svadby. Tým si zaistíte ničím nerušený pôžitok a minimum starostí na svadbe! Siahnite napríklad po rôznych balíčkoch občerstvenia (džús, sladkosti, farbičky, drobné plyšové hračky). Nezabudnite tieto balíčky ukryť priamo pod stôl, za ktorým by mali detičky prevažne sedieť.

Takto im “vybudujete” chuť tráviť čas práve na tomto mieste, čo pre vás opäť predstavuje ďalšie obrovské pozitívum vo forme pokoja a harmónie.

 

Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Tipy a rady

Prečítajte si podobné články

Tipy a rady
Čo všetko treba vybaviť po svadbe?

Máte svadobný deň za sebou, opadol z vás všetok stres a napätie, môžete sa už len tešiť na spoločne strávené chvíle. Pred svadbou bolo veľa vecí, ktoré ste...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Oznámenia a tlačoviny
Originálne tipy na svadobné oznámenia

 Stanovili ste si už dátum svadby? Čaká na vás ďalší krok - oznámiť túto veselú novinku hosťom! Môžete si zvoliť klasickú cestu osobného oznámenia, alebo staviť na kreativitu...

Prejsť na článok
Tipy a rady
Na čo myslieť pri plánovaní svadby

Koordinované plánovanie je nevyhnutné, aby všetko prebehlo vo váš veľký deň hladko. Rozložiť si ho podľa časových úsekov vám pomôže nestratiť sa v množstve úloh, ktoré na vás čakajú....

Prejsť na článok