Prezentácia ženy nespočíva len vo vkusnom oblečení či výraznom make-upe. To všetko je nutné podčiarknuť kvalitnými šperkami. Čo by ste však povedali na to, keby ste mali tú moc vedieť odhadnúť, v ktorom zlatníctve nakúpiť kvalitne, no zároveň za prijateľné ceny? To sa vás práve chystáme naučiť!

Klenotníctvo

Luxusné zlatníctva

Luxusné zlatníctva sa špecializujú nielen na predaj drahých šperkov, ale aj na špičkové odborné poradenstvo. Naozaj kvalitné zlatníctvo by taktiež malo svoj sortiment nielen predávať, ale aj odkupovať, pričom si drahé kovy vždy udržiavajú svoju hodnotu.

Takéto typy zlatníctiev ponúkajú šperky za tisícky eur.

Základný sortiment

Moderné zlatníctva disponujú naozaj bohatým sortimentom, kedy je až priam nemožné jednoducho sa rozhodnúť. Kvalitné zlatníctvo však spoznáte podľa toho, či takáto bohatá ponuka šperkov dokáže uspokojiť potreby naozaj všetkých zákazníkov bez výnimky.

Dobré zlatníctvo teda ponúka šperky od chirurgickej ocele cez diamantové zásnubné prstene až po luxusné zlaté hodinky. Vďaka tomu si na svoje príde každý bez ohľadu na vkus, preferencie či rôzne alergie na kovy.

Nevesta a šperky

Čo by malo spĺňať kvalitné zlatníctvo?

Rozhodne by ste v dobrom zlatníctve mali nájsť výhradne pravé šperky z čistého zlata alebo striebra, ideálne ich kombináciu + nejaké tie luxusné kúsky vo forme diamantov či platiny. Namieste je aj možnosť vybrať si z rôznych kameňov, akými sú napríklad rubín alebo zirkón.

Moderné zlatníctvo by sa malo za každých okolností držať aktuálnych trendov! To dokáže napovedať mnoho o danom zlatníctve ešte pred jeho samotnou navštevou.

Čerešničkou na torte je tester. Každé dobré zlatníctvo disponuje testerom čistoty zlata priamo na predajni. Preto sa nečudujte, ak z dobrého zlatníctva budete odchádzať s potvrdením o čistote zlata.

Pozor na diamanty

Diamantové šperky či iné módne doplnky zakúpené v naozaj kvalitnom klenotníctve musia byť certifikované. Ide totiž o vzácny kov, ktorý vyžaduje odborné zaobchádzanie. Kvalitu vami zvoleného klenotníctva spoznáte podľa toho, že vám certifikát k diamantu vydá bez vyžiadania.

Iné zlatníctva vám taktiež musia vystaviť doklad k danému diamantu, aj keď nie vždy to ide hladko. Ak si teda svoj certifikát musíte dodatočne žiadať, verte nám, nevybrali ste si dobrého a poctivého predajcu šperkov.

Certifikát značí, že daný diamant bol kontrolovaný a jeho pravosť bola úspešne testovaná.

Prstene a obrúčky

Majte prehľad!

Zväčša moderní snúbenci často siahajú práve po zlate, či už vo forme zásnubného prsteňa alebo svadobnej obrúčky. Pri kúpe zlata je veľmi dobré ovládať niekoľko základných pravidiel.

Zlato je drahý kov. Čím viac karátov zlata, tým väčšia hodnota - a tým vyššie nároky na jeho čistotu a pravosť. Čistotu zlata určuje punc, čo je v postate certifikát, ktorý sa udeľuje výhradne šperkom zo zlata. Túto certifikáciu vydáva puncový úrad.

Punc v konečnom dôsledku chráni predovšetkým kupujúceho, vďaka čomu si budete môcť byť istí, že váš šperk je naozaj z pravého zlata. Je tomu tak preto, lebo zlato nie je jednoduché od iného kovu rozoznať voľným okom.

Vždy si žiadajte certifikát k drahému šperku. Pravdou však je, že ak si vyberiete kvalitné zlatníctvo, nebudete musieť žiadať nič - dostanete ho automaticky pri kúpe daného šperku.

 

 

Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Tipy a rady, Šperky a doplnky

Prečítajte si podobné články

Tipy a rady
Čo všetko treba vybaviť po svadbe?

Máte svadobný deň za sebou, opadol z vás všetok stres a napätie, môžete sa už len tešiť na spoločne strávené chvíle. Pred svadbou bolo veľa vecí, ktoré ste...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Oznámenia a tlačoviny
Originálne tipy na svadobné oznámenia

 Stanovili ste si už dátum svadby? Čaká na vás ďalší krok - oznámiť túto veselú novinku hosťom! Môžete si zvoliť klasickú cestu osobného oznámenia, alebo staviť na kreativitu...

Prejsť na článok
Tipy a rady
Na čo myslieť pri plánovaní svadby

Koordinované plánovanie je nevyhnutné, aby všetko prebehlo vo váš veľký deň hladko. Rozložiť si ho podľa časových úsekov vám pomôže nestratiť sa v množstve úloh, ktoré na vás čakajú....

Prejsť na článok