Zdravo vyzerajúce nechty vrátane rúk sú základnou vizitkou každej ženy. Ruky patria medzi hlavné prvky prvého kontaktu, preto by ste sa o nich mali náležite starať. Akú manikúru zvoliť na svadbu? Čo predchádza správnej starostlivosti o ruky?

Svadobná manikúra

Prirodzená krása a zdravie vašich nechtov

Bez ohľadu na to, či si na svoju svadbu vyberiete akrylové alebo gélové nechty, v každom prípade musíte správnej manikúre vybudovať zdravý základ. Ten sprevádza predovšetkým dôkladná starostlivosť o nechty a príjem stravy bohatej na vitamíny a minerály.

Pre zdravé, pevné a dlhé nechty sú prospešné vitamíny skupiny A a B. Z minerálov stavte na zinok a vápnik. Vďaka týmto zázračným živinám sa raz a navždy zbavíte lámavých a krehkých nechtov.

Pri starostlivosti o nechty a nechtové lôžko nesmiete zabúdať ani na pravidelné odstraňovanie nechtovej kožičky, používanie vhodnej nechtovej kozmetiky ako aj ošetrovanie nechtov napríklad nechtovým kúpeľom.

Starostlivosť o ruky nepodceňujte!

S nechtami idú ruka v ruke aj samotné ruky. Rozmaznávajte ich, čím predídete prvým príznakom starnutia pokožky. Pretože to, ako sa o svoje ruky staráte, svedčí o vašej zodpovednosti a starostlivosti o seba.

Rukám preto doprajte peeling, ktorý zbaví pokožku rúk nečistôt a zrohovatelých buniek. Vďaka tomu bude pokožka vašich rúk pôsobiť vláčne, zdravo a mlado, čo si ako budúca nevesta nesmiete nechať ujsť!

Šperky a doplnky

Vaše ruky oživia aj samotné svadobné šperky, ktorými na svadbe rozhodne nešetrite! Samozrejmosťou by mal byť predovšetkým zásnubný prsteň, ktorý zvýrazní vašu prirodzenú krásu, ale aj novú manikúru.

Na svadbu sa taktiež hodia aj rôzne doplnky, napríklad jednoduchý náramok, ktorý podčiarkne vašu jemnosť, ale aj náramkové hodinky, vďaka ktorým rozhodne zažiarite! Využiť môžete aj sieťované rukavičky, čo vám zase pridá na pôvabe a elegancii.

Pozor! Prstenník ľavej ruky si pred svadbou ponechajte voľný pre svadobnú obrúčku.

Šperky a svadobné doplnky zlaďte ku vami vybranej manikúre a pedikúre!

Nevesta a nechty

Umelé nechty na svadbu

Gélové či akrylové nechty, je to jedno - všetky noblesné nechty totiž vyžadujú určitý čas na prípravu. Avšak, ak nechcete svoju manikúru riešiť na poslednú chvíľu, čo vám ani neodporúčame, rezervujte si svoj termín zavčasu.

A keďže nechty rastú dosť rýchlym tempom, odporúčame si modeláciu nechtov naplánovať na maximálne 2 dni pred svadbou. Vyhnete sa tak nepekným odrastom či inému opotrebeniu vašich nechtov.

Skúsené “nechtárky” majú k dispozícii aj nechtový kúpeľ či peeling rúk, čo by ste mali rozhodne využiť!

TOP trendy svadobnej manikúry

Gélové nechty

Gélové nechty sú modelované gélom, ktorý tvrdne pod ultrafialovým svetlom. Takéto nechty pôsobia prirodzene a ich tvorba je celkom jednoduchá. Celý proces výroby gélových nechtov  trvá zhruba 2 hodiny - veľa závisí od šikovnosti samotnej manikérky.

Akrylové nechty

Akrylové nechty sú, na rozdiel od tých gélových odolnejšie. Na druhej strane však pôsobia neprirodzene, čo pre niektoré nevesty môže predstavovať menší problém. Akrylové nechty taktiež nie je problém vymodelovať aj v matnej farbe, čo si, naopak, mnohé nevesty chvália.

Umelé nechty akéhokoľvek typu vydržia 2 - 3 týždne, v závislosti od rýchlosti rastu vašich prirodzených nechtov.

Nechty na svadbu

Pedikúra na svadbu

Nezabúdajte ani na pedikúru, ktorá je rovnako podstatná. Navštívte salón, kde vám doprajú relax v podobe masáže nôh, naparovaniu a odstraňovaniu zhrubnutej kože na chodidlách. Vďaka výsledku sa budete cítiť sebavedome, čo je na svadbe rozhodne žiaduce.

Samozrejmosťou pritom zostáva zachovať farbu a štýl nechtov rovnaký na rukách aj nohách!

 

Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Tipy a rady

Prečítajte si podobné články

Tipy a rady
Čo všetko treba vybaviť po svadbe?

Máte svadobný deň za sebou, opadol z vás všetok stres a napätie, môžete sa už len tešiť na spoločne strávené chvíle. Pred svadbou bolo veľa vecí, ktoré ste...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Oznámenia a tlačoviny
Originálne tipy na svadobné oznámenia

 Stanovili ste si už dátum svadby? Čaká na vás ďalší krok - oznámiť túto veselú novinku hosťom! Môžete si zvoliť klasickú cestu osobného oznámenia, alebo staviť na kreativitu...

Prejsť na článok
Tipy a rady
Na čo myslieť pri plánovaní svadby

Koordinované plánovanie je nevyhnutné, aby všetko prebehlo vo váš veľký deň hladko. Rozložiť si ho podľa časových úsekov vám pomôže nestratiť sa v množstve úloh, ktoré na vás čakajú....

Prejsť na článok