Výber farieb na vašu svadbu by ste rozhodne nemali nechať na náhodu. S každou farbou je totiž spojený iný význam, z dôvodu ktorého sa na svadbu hodí len zopár z nich. Siahnite po farbách, ktoré budú hovoriť za vás!

Svietiace žiarovky v tvare sŕdc na strome

Biela farba

Asi najčastejšie spájaná farba práve so svadbou je biela. Zväčša však zastupuje rolu podkladovej farby, ktorá sa ideálne hodí pre všetky kombinácie pestrých farieb. V rámci svadobnej výzdoby dokáže biela farba opticky zväčšiť priestory, preto je skvelou voľbou napríklad do útulných stodôl.

Biela farba je symbolom čistoty a spravodlivosti. Biela farba poukazuje na nový začiatok, čím je pre svadbu ako stvorená. V kombinácii s modrou dokonca vyvoláva pocity úprimnosti a mieru.

Pastelová ružová

Svetlá ružová poukazuje na jemnosť a romantickosť duše. Nežná ružová sa zväčša používa na výzdobu svadobnej sály čerstvo zamilovaných párov, čím prejavuje ich hlbokú lásku.

Tmavé odtiene ružovej vyvolávajú pocit zábavy, preto je vhodné použiť ju v okolí tanečného parketu. Bledá ružová sa najlepšie kombinuje so svetlými farbami vrátane neutrálnej - bielej.

Ohnivá červená

Aj keď ide o jednu z najodvážnejších farieb z celého spektra, na svadbu sa svojím spôsobom celkom hodí. A keďže červená podporuje sebavedomie a pocit ženskosti, siahajú po nej zväčša ženy - družičky, ktoré túžia zažiariť.

Nevesty červenú volia za účelom zvýraznenia, preto sa v tomto prípade často spája s kyticou kvetov či módnymi doplnkami.

Ak však ako nevesta netúžite po prílišnej pozornosti, červené odtiene preneste radšej do manželskej spálne, a to napríklad vo forme LED pásika, ktorý vykúzli dokonalú intímnu atmosféru.

Decentná oranžová

Farba pozitivity, optimizmu a radosti. Ideálna farba na tropické letné svadobné dni, ktoré prahnú po farebnom osviežení. Svoje využitie taktiež určite nájde aj v jesennej prírode, kde sa dokonale prispôsobí okoliu.

Oranžová sa najlepšie kombinuje so žltou a hnedou - v týchto kombináciách ju preto využite výhradne počas jesennej svadby!

Svadobná výzdoba v kombinácii biela a zelená

Neutrálna hnedá

Hnedá farba zväčša pôsobí útulne, najmä v kombinácii s drevom, čo sa pre elegantnú svadbu dokonale hodí. Hnedá z pohľadu dekorácií však nie je práve najobľúbenejšou, preto sa s ňou najčastejšie stretávame výhradne v kombinácii s oranžovými a žltými odtieňmi. 

Hnedá teda predstavuje vedľajšiu farbu na svadbe.

Jasná žltá

Aj keď sa žltá radí medzi veselé farby, v tomto prípade vás veľmi nepotešíme. Žltá farba sa kombinuje príliš ťažko na to, aby patrila medzi obľúbené farby na svadbe. 

Divoká zelená

Zelená je farba prírody. Práve preto symbolizuje harmóniu, pokoj, zdravie a silu. Farba dokonalá na jarnú svadbu, ktorá sa koná vo voľnej prírode. Zelená v akomkoľvek odtieni sa jednoducho kombinuje s neutrálnymi farbami, ktoré dokáže akoby zázrakom optimálne rozžiariť.

Kráľovská modrá

Modrá v akomkoľvek odtieni je vhodná predovšetkým na svadbu v zime, keďže ide o chladnú farbu. S modrou sa spája pokoj, múdrosť, ale aj sloboda, ktorá však k svadbe nepatrí. Preto by ste to s ňou rozhodne nemali preháňať. Netrúfneme si však tvrdiť, že by bola modrá na svadbe vyslovene nejakým spôsobom zakázaná.

Tajomná fialová

Farba, ktorá pôsobí naozaj upokojujúco. Zaháňa úzkosť a negatívne myšlienky, vďaka čomu na vašu svadobnú hostinu prinesie vytúžený pokoj a minimum stresu. Skúste to!

Elegantná čierna

Čierna pre mnohých znamená smútok, pričom je často spájaná so smrťou. Najnovšie trendy však poukazujú na eleganciu tejto farby, vďaka čomu tak naberá nový rozmer. V každom prípade to s čiernou nepreháňajte a využite ju na svojej svadbe ako vedľajšiu farbu - na oživenie.

Výzdoba svadobného stola v kombinácii biela, zelená a zlatá

Luxusná zlatá

Zlatá poukazuje predovšetkým na bohatstvo a hojnosť, preto sa zakaždým využíva na honosných svadbách. Kombinovať zlatú pokojne môžete s bielou či hnedou. Dbajte však na decentné využitie zlatej. Všetkého totiž veľa škodí.

Šarmantná strieborná

Striebro svojím spôsobom poukazuje na hojnosť podobne ako zlato, jeho hlbší význam je však ukrytý v romantike a nádeji. Je známe svojimi očistnými účinkami, čo je využívané najmä v medicíne, preto vás dokáže ochrániť pred negatívnou energiou či urieknutím.

 Strieborná farba sa radí medzi chladné farby, preto ju vyberajte svedomito a využívajte predovšetkým na zimnej svadbe.

 

Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Tipy a rady, Výzdoba a dekorácie

Prečítajte si podobné články

Tipy a rady
Čo všetko treba vybaviť po svadbe?

Máte svadobný deň za sebou, opadol z vás všetok stres a napätie, môžete sa už len tešiť na spoločne strávené chvíle. Pred svadbou bolo veľa vecí, ktoré ste...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Oznámenia a tlačoviny
Originálne tipy na svadobné oznámenia

 Stanovili ste si už dátum svadby? Čaká na vás ďalší krok - oznámiť túto veselú novinku hosťom! Môžete si zvoliť klasickú cestu osobného oznámenia, alebo staviť na kreativitu...

Prejsť na článok
Tipy a rady
Na čo myslieť pri plánovaní svadby

Koordinované plánovanie je nevyhnutné, aby všetko prebehlo vo váš veľký deň hladko. Rozložiť si ho podľa časových úsekov vám pomôže nestratiť sa v množstve úloh, ktoré na vás čakajú....

Prejsť na článok