Organizačné schopnosti pri plánovaní letnej svadby určite oceníte. Vzhľadom k tomu, že sa s letom spája mnoho (aj) nepríjemných situácií, je namieste svadbu zorganizovať tak, aby vás nič neprekvapilo.

Nevesta na pláži pri mori

Čas

Minimálne rok vopred sú svadobné priestory, cateringové služby, fotografické služby či termíny vo farnosti na leto zväčša už dávno rezervované. Preto nezabudnite svoju svadbu plánovať včas a precízne, s čím vám určite pomôže náš jedinečný svadobný plánovač!

Vrtochy počasia

Tento bod sa vás týka v prípade, že plánujete svadbu v stane či pod holým nebom. Zvážte preto všetky možnosti a vyberajte miesto tak, aby ste sa v prípade poriadneho lejaka či silného vetra vedeli urýchlene a neďaleko ukryť. Ako príklad uvádzame zámok či kaštieľ.

Peniaze

Keďže letná svadba patrí medzi nepísané pravidlo, ceny priestorov, pohostenia ako aj rôznych doplnkových služieb vrátane dekorácie v tomto období rapídne stúpajú. A vzhľadom k tomu, že ceny ako také sa každým rokom menia, avšak vy si svoju svadbu plánujete cca dva roky vopred, dohodnite sa s poskytovateľmi svadobných služieb na priaznivej cenovej ponuke, ktorá pre vás teda bude nemenná. Ušetríte si tak množstvo starostí s rozpočtom.

Svadobné šampanské na pláži

Všetci sme len ľudia

A všetci sa v lete potíme, aj keď to (obzvlášť na svadbe) nie je nikomu dvakrát príjemné. Pri výbere svadobných šiat či pánskeho obleku je preto namieste myslieť predovšetkým na materiál a jeho kvalitu. Budúca nevesta by teda mala siahnuť po prievzdušných šatách. U ženíchov sa osvedčil oblek vo svetlej farbe, ktorá dokáže eliminovať prípadné škvrny.

Ako prvú pomoc si so sebou nezabudnite vziať vreckový antiperspirant, vďaka ktorému sa budete cítiť istejšie a sebavedomejšie. Ako náhrada určite poslúžia aj univerzálne vlhčené obrúsky, ktoré v prípade potreby ocenia aj samotní hostia.

Nevestám ešte pripomenieme, že v prípade náchylnosti na opuch či otlaky nôh by ste do tropických svadobných dní mali zvážiť nízku obuv tak, aby vás zbytočne neobmedzovala - práve naopak! Na svojej veľkolepej svadbe by ste sa mali cítiť maximálne pohodlne.

Hmyz

Keďže svadba nie je len o obrade, ale aj hostine či iných zábavných programoch, ktoré trvajú do neskorej noci, musíte počítať aj s rôznorodým hmyzom. Počas dňa si všímajte nebezpečné osy a akékoľvek jedlo prikryte! Ak trpíte na alergiu po bodnutí hmyzom, majte pri sebe vždy antihistaminikum, ktoré pravidelne užívate!

Večer by ste sa mali chrániť proti komárom, motýľom či kliešťom - ak ste si vybrali svadbu vo voľnej prírode. V tomto prípade odporúčame účinný repelent, najmä u detských hostí.

Mnohým svadobčanom sa osvedčila aj citronella - sviečka s citrónovou arómou, ktorá dokonale odpudzuje akýkoľvek nočný hmyz, najmä však komáre. Keďže na človeka pôsobí priam neutrálne, a teda nie je výrazná, nebude vás nijako rušiť ani dráždiť.

Pitný režim

Ak sa teda na svojej svadbe dočkáte pekného, horúceho počasia, prosíme, nezabúdajte na prísny pitný režim! A to nielen počas dňa! Pite, pite a pite! Cez deň počas horúčav, večer po tanci či inej fyzickej aktivite, ktorá vaše telo zbaví obrovského množstva vody. A nemyslíme alkohol - ten by to celé len zhoršil.

Pite s rozumom. A striedajte aj nealkoholické tekutiny, vďaka ktorým sa na druhý deň budete cítiť dobre aj v prípade, že toho na svadbe vypijete o niečo viac. Nikto predsa nechce, aby sa váš šťastný deň D zmenil na volanie rýchlej záchrannej služby. Takáto služba je síce úplne zadarmo (na rozdiel od iných svadobných služieb), v žiadnom prípade však kolaps neriskujte!

 

 

Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Tipy a rady

Prečítajte si podobné články

Tipy a rady
Čo všetko treba vybaviť po svadbe?

Máte svadobný deň za sebou, opadol z vás všetok stres a napätie, môžete sa už len tešiť na spoločne strávené chvíle. Pred svadbou bolo veľa vecí, ktoré ste...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Oznámenia a tlačoviny
Originálne tipy na svadobné oznámenia

 Stanovili ste si už dátum svadby? Čaká na vás ďalší krok - oznámiť túto veselú novinku hosťom! Môžete si zvoliť klasickú cestu osobného oznámenia, alebo staviť na kreativitu...

Prejsť na článok
Tipy a rady
Na čo myslieť pri plánovaní svadby

Koordinované plánovanie je nevyhnutné, aby všetko prebehlo vo váš veľký deň hladko. Rozložiť si ho podľa časových úsekov vám pomôže nestratiť sa v množstve úloh, ktoré na vás čakajú....

Prejsť na článok