Svadba nie je len jeden z najkrajších, ale aj najdrahších dní nášho života. Dokonca až v takej miere, že 35 % ľudí je nútených si vlastnú svadbu financovať spotrebným úverom z banky. To ale nemusí byť váš prípad - poradíme vám, ako ušetriť na svadbe bez obmedzení!

Svadobné oznámenia

Využite svoj potenciál, povoľte uzdu kreativite a fantázii a navrhnite si svoje svadobné oznámenia sami! Po úspešnom spracovaní vašich svdobných oznámení či pozvánok pre hostí vám zostáva nájsť tlačiareň, ktorá váš výtvor premení na finálnu tlačovú verziu.

To vás vyjde zväčša niekoľko centov na kus. Vo výsledku tak máte ušetrené za grafika, ktorého práca je vždy cenovo náročnejšia ako samotná tlač svadobných oznámení.

Týmto spôsobom si môžete graficky navrhnúť aj svadobné menu či menovky hostí.

Výslužky

Výslužky patria medzi voliteľnú položku, teda nie je to vyslovene must have finančná záťaž, ktorá na svadbe nesmie chýbať. Predsa, svadobným hosťom sa môžete poďakovať napríklad perfektným programom plným zábavy či fantastickým jedlom.

Svadobný deň

Na celkovú cenu svadby vplýva aj samotný dátum. Nech už premýšľate nad svadobným fotografom, cateringovými službami alebo prenájmom auta či priestorov, mimo sezónu dokážete ušetriť naozaj niekoľko stoviek!

Obdobie mimo sezónu trvá cca od novembra do marca.

Taktiež nie je vylúčené plánovanie svadobného dňa počas pracovného týždňa. Svadba v piatok je preto originálne riešenie šetriace vašu peňaženku.

Výzor nevesty

Začneme líčením a vlasovým stylingom. Každá nastávajúca nevesta chce na svojej svadbe vyzerať očarujúco - najlepšie spomedzi všetkých svadobných hostí. Práve z toho dôvodu väčšina neviest siaha po naozaj nákladných službách, akými sú svadobní vizážisti a kaderníci.

Ak však máte vo svojom okolí známu, ktorá je šikovná a ochotná, poporste ju, aby vám so svadobnými prípravami pomohla. Ušetríte tak množstvo financií, no aj napriek tomu bude vyzerať ako pravá princezná!

Zakončíme to doplnkami. Svadobné doplnky a šperky sú zväčša minimalistické, preto je veľmi malá pravdepodobnosť, že vám ich niekto bude skúmať zblízka. Na doplnkoch preto dokážete ušetriť napríklad tým, že siahnete po elegantných, ale cenovo dostupných doplnkoch (AliExpress, EBay).

 

 

Zdroj fotiek:  depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Tipy a rady, Koľko stojí...?

Prečítajte si podobné články

Tipy a rady
Čo všetko treba vybaviť po svadbe?

Máte svadobný deň za sebou, opadol z vás všetok stres a napätie, môžete sa už len tešiť na spoločne strávené chvíle. Pred svadbou bolo veľa vecí, ktoré ste...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Oznámenia a tlačoviny
Originálne tipy na svadobné oznámenia

 Stanovili ste si už dátum svadby? Čaká na vás ďalší krok - oznámiť túto veselú novinku hosťom! Môžete si zvoliť klasickú cestu osobného oznámenia, alebo staviť na kreativitu...

Prejsť na článok
Tipy a rady
Na čo myslieť pri plánovaní svadby

Koordinované plánovanie je nevyhnutné, aby všetko prebehlo vo váš veľký deň hladko. Rozložiť si ho podľa časových úsekov vám pomôže nestratiť sa v množstve úloh, ktoré na vás čakajú....

Prejsť na článok