Svadobné oznámenie patrí medzi prvé veci, ktoré vás pri plánovaní svadby čakajú. Mali by byť preto originálne, bezchybné a nezabudnuteľné! Ako si pomôcť a kedy využiť pomocné služby svadobnej agentúry?

Svadobné obálky

Kedy začať s prípravami?

Hneď na úvod by sme vás radi upozornili, že svadobné oznámenie nie je to isté, čo svadobná pozvánka. Preto, ak sa rozhodnete svadobné oznámenie rozposielať, neznamená to hneď, že adresát je zároveň pozvaný na vašu svadbu!

Ak sa vydáte komfortnou cestou a využijete služby svadobnej agentúry, ktorá disponuje grafikom a tlačiarňou pod jednou strechou, určite konajte v predstihu! Vzhľadom k tomu, že svadobné agentúry sú často maximálne vyťažené, s vašou požiadavkou o vyhotovenie svadobných oznámení nečakajte!

Svadobné oznámenia si v tomto prípade objednajte aspoň pol roka vopred!

Zvoľte si štýl

Plánovanie svadby, ale aj svadobných oznámení by sa malo niesť v jednotnom štýle. Tento štýl zväčša udáva už samotná pozvánka. Keďže moderná doba ponúka aj množstvo moderných prevedení svadobných oznámení, je naozaj z čoho vyberať. Preto popusťte uzdu fantázii a kreativite a vyhliadnite si svoj jedinečný štýl:

  • flowers - ak obľubujete retro a kvety, tento štýl je pre vás ako stvorený! Jednoduchosť a jemná sýtosť farieb v kombinácii s nádhernými kvetmi - takéto oznámenie je naozaj čarovné;

  • cartoon - čoraz obľúbenejší variant svadobných oznámení - kreslený! Ak túžite po svadobnom oznámení s nádychom humoru, voľte rozhodne tento štýl;

  • art - tento štýl zväčša využívajú handmade tvorcovia vlastných svadobných oznámení. Ide totiž o ručne kreslené/maľované svadobné oznámenie, ktoré vzbudzuje emócie v každom šťastlivcovi, ktorý ho obdrží;

  • luxury - luxus a elegancia vás nadchne! Tento štýl uprednostnite, pokiaľ chystáte honosnú a najmä formálnu svadbu;

  • simplicity - v jednoduchosti je krása. Jednoduché svadobné oznámenia vám šetria peniaze a čas, zároveň však patria k jedným z najkrajších svadobných oznámení vôbec;

  • transparent - moderná klasika, ktorá chytí za srdce! Metalická potlač (zlatá/strieborná) na mliečnom papieri - rozhodne nemáte čo pokaziť!

Obsah svadobného oznámenia

Zamýšľali ste sa nad tým, čo zahrniete do svadobného oznámenia? Prinášame vám tipy, ktoré rozhodne chýbať nesmú!

Základ

Základ svadobného oznámenia tvorí dizajn a samotná téma. Práve na nej by ste mali spoločne zapracovať tak, aby dokonale, avšak v jednoduchosti symbolizovala vašu lásku. Návrh tém či jednotlivé šablóny môžete nájsť na internete (Pinterest, Canva).

Informácie

Svadobné oznámenie sa nezaobíde bez (zatiaľ aktuálnych) mien budúcich novomanželov, miesta (kostol, matrika), dátumu a presného času konania obradu.

Vyhnite sa akýmkoľvek preklepom, dbajte o diakritiku a prípadné tituly, ak sa rozhodnete pre personalizované svadobné oznámenia!

Báseň alebo citát

Text, ktorý jednoducho nemusíte vymýšľať, je však namieste prispôsobiť ho vašim pocitom a láske, ktorú so svojou polovičkou práve prežívate. Využite internet a nájdite tie správne slová, ktoré vo vás vyvolávajú silné emócie.

Metalické svadobné oznámenia

Rozosielanie svadobných oznámení

Nielen vaši najbližší, ale aj zvyšok svadobných hostí by sa o tejto skvelej novine mali dozvedieť v dostatočnom predstihu - predsa, každý má svoje plány, preto je nanajvýš nevhodné oboznámiť váš okruh ľudí na poslednú chvíľu.

Najlepšie preto bude, ak hotové svadobné oznámenia doručíte vybraným ľuďom aspoň 3 mesiace vopred. Tak budú mať dosť času na rozmyslenie, ale aj naplánovanie si svojich bežných činností. Nezabudnite na jedinečné obálky, ktorými upútate ešte pred samotným oznámením vášho veľkého dňa!

Zhruba mesiac pred termínom obradu očakávajte vyjadrenia vašich hostí, ktorí boli zároveň pozvaní, či sa vašej svadby zúčastnia alebo nie.

Výhody a nevýhody vlastnej výroby svadobných oznámení

Azda medzi najväčšiu výhodu vlastnoručnej tvorby svadobných oznámení patrí značná úspora financií. To sa ale môže odzrkadliť na finálnom výsledku, čo je, samozrejme, nevýhoda. Výhodou však je, že si svoje svadobné oznámenia môžete navrhnúť v ľubovoľnom štýle, čo určite pridá vašej svadbe na jedinečnosti!

Nevýhod je však viac. Návrh a výroba svadobných oznámení bez akejkoľvek pomoci so sebou prináša množstvo nepriaznivých situácií - časová náročnosť, nesprávne formátovanie či nevhodnosť súboru pre finálnu tlač. Často sa zároveň stretávame s množstvom gramatických chýb pri vlastnoručnej výrobe svadobných oznámení, s čím vám vie ochotný personál svadobnej agentúry jednoducho pomôcť.

Ak sa chcete vyhnúť akýmkoľvek komplikáciám v rámci svadobných oznámení tak, aby ste napokon neskončili v časovej, ale aj finančnej tiesni, obráťte sa na odborníkov!

Jednoduchá svadobná obálka

 

Pozrite si dodávateľov originálnych svadobných oznámení!

titulná foto: Birdy&Berry

Zdroj fotiek: pinterest.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Oznámenia a tlačoviny

Prečítajte si podobné články

Tipy a rady, Oznámenia a tlačoviny
Originálne tipy na svadobné oznámenia

 Stanovili ste si už dátum svadby? Čaká na vás ďalší krok - oznámiť túto veselú novinku hosťom! Môžete si zvoliť klasickú cestu osobného oznámenia, alebo staviť na kreativitu...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Oznámenia a tlačoviny
Pozvánky pre hostí a svedkov

Žijeme v modernej dobe, ktorá je charakteristická rôznymi nápadmi, kreativitou a jedinečnosťou. Rovnako by mala vyzerať pozvánka pre hostí a svedkov na vašu svadbu. A keďže sa táto...

Prejsť na článok