Svadba nezahŕňa len blaho a šťastie novomanželov, ale aj komfort svadobných hostí. Presne preto je investícia do svadobného auta jednou z najobľúbenejších svadobných investícií vôbec. Koľko financií by ste si mali na prenájom vozidla na svadbu pripraviť?

Prenájom svadobného auta

Ako vždy, aj pri prenájme áut platí, čím väčšie mesto, tým vyššia cena. Samozrejme, viac-menej zásadný rozdiel je citeľný aj v rôznych oblastiach Slovenska. Avšak tu je potrebné zdôrazniť, že sa práve bavíme o cene za samotný prenájom vozidla - áno, aj ten má množstvo dodatočných poplatkov, ktoré vás čakajú a neminú.

Cena za celodenný prenájom vozidla (nielen za účelom svadby) sa teda v meste zvykne pohybovať približne okolo 200 eur.

Poistenie vozidla na svadbu

Každé z vozidiel prevádzkovaných na našich pozemných komunikáciách musí mať uzavreté minimálne povinné zmluvné poistenie. U svadobných vozidiel určených na prenájom je to však inak - nevyhnutnosťou je aj havarijné poistenie a rôzne doplnkové pripoistenia, za ktoré, samozrejme, zaplatíte vy - nájomca.

Cena za poistenie prenajatého vozidla sa pohybuje v rozmedzí od 20 do 50 eur/celý deň.

Vedeli ste, že…

…cena prenajatého vozidla v sebe nezahŕňa mýto, diaľničnú známku, svadobnú výzdobu či dokonca možnosť opustiť mesto? NIektoré požičovne áut si účtujú služby navyše aj za to, že chcete s požičaným vozidlom navštíviť miesta, ktoré sú vzdialené niekoľko desiatok kilometrov.

Manuál vs automat

Aj keď to z hľadiska opotrebenia vozidla nedáva logiku, keďže si na spojku musí aj skúsený vodič nejakú chvíľu zvykať, prenájom vozidla s automatickou prevodovkou je aj napriek tomu cenovo vždy o niečo náročnejší. Cena prenájmu v tomto prípade môže byť navýšená až do 40 % v porovnaní u áut s manuálnou prevodovkou.

Tankovanie

Pri prenájme svadobného vozidla sa zväčša stretnete s plnou nádržou. Očakáva sa od vás, že auto po celom dni vrátite v pôvodnom stave - presne tak, vrátane plnej nádrže. 

Pred tankovaním sa zároveň nezabudnite uistiť, že ste sa rozhodli pre správnu pohonnú hmotu!

Dospeli sme teda k záveru, že v rámci ceny prenájmu svadobného auta sa vždy nájdu položky, ktoré v tejto cene zahrnuté zväčša nie sú. Výsledná cena celodenného zapožičania motorového vozidla sa napokon pohybuje od 200 do 400 eur.

 

 

Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Doprava na svadbu, Koľko stojí...?

Prečítajte si podobné články

Tipy a rady, Doprava na svadbu
Autobus či limuzína - len vy rozhodujete o svojom svadobnom odvoze

Limuzína, športiak, autobus či konský koč? Svadba môže mať množstvo podôb, preto sme pre vás vybrali tie najčastejšie, z ktorých si môžete vybrať. Pretože rovnako, ako vzhľad, aj...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Koľko stojí...?
Koľko stojí svadobný fotograf a kameraman?

Svadba je jedna z najkrajších udalostí v živote každého človeka. Keďže aj svadobný deň má len 24 hodín, oplatí sa investovať do spomienok, ktoré vás budú aj naďalej...

Prejsť na článok
Koľko stojí...?
Koľko stojí starejší na svadbu?

Samozrejme, o vašu zábavu sa rád postará DJ, kapela či niektorý z hostí. Avšak nielen zábavu, ale aj koordináciu svadobného programu by ste mali každopádne prenechať práve starejšiemu!...

Prejsť na článok