Svadobné doplnky sú predovšetkým o detailoch. Niekedy aj ten najmenší detail dokáže mať riadnu moc. U žien - neviest by sa mal klásť dôraz najmä na výber šperkov, pohodlných topánok, vlasových ozdôb či make-up vychytávkam. Okrem toho je namieste siahnuť aj po nežnom svadobnom župane či atraktívnym podväzkom.

Nevesta v župane na skúške šiat

Svadobný župan

Využitie svadobného županu je prekvapivo veľmi praktické. Vďaka jeho pohodlnosti a prispôsobivosti sa tak jednoducho dokážete prezliecť bez toho, aby ste si zničili účes či make-up.

Na druhej strane, svadobný župan využijete aj pri samotných svadobných prípravách, čo rozhodne stojí aj za zopár noblesných fotografií! Do budúcna svadobný župan taktiež viete opätovne využiť napríklad na tehotenské fotenie.

Aj topánky sú plnohodnotným doplnkom!

Áno, topánky sú svadobným doplnkom a to dokonca tým najdôležitejším! Máloktorá nevesta to však tuší, ale svadobné topánky sa vyberajú ešte pred samotnými svadobnými šatami, a to bez ohľadu na to, či máte vyhliadnuté vysoké ihličky alebo nízke svadobné tenisky.

Pri výbere vhodnej svadobnej obuvi myslite predovšetkým na vlastný komfort, ale aj štýl svadby. Ak plánujete svadbu v prírode, s vysokým podpätkom sa môžete rozlúčiť.

V niektorých prípadoch sa stretávame s nutnosťou siahnuť po nízkej obuvi, najmä z dôvodu tehotenstva či vplyvu tropických teplôt na nežiaduce opuchy a pocity ťažkých nôh.

Dámske svadobné doplnky

Dekorácia do vlasov a kozmetika

Azda najznámejším svadobným doplnkom do vlasov je závoj. Ten však nemusí byť vždy dlhý - je to nepraktické. Najčastejšie sa preto stretávame s tvrdeniami, že dlhý závoj by mal slúžiť výhradne na fotenie, krátky závoj na hostinu či samotný obrad.

K závoju je taktiež potrebné myslieť na úpravu vlasov, ktorú zároveň tvoria ďalšie vlasové doplnky a ozdoby. Tie vyberajte v neutrálnej farbe tak, aby ste nimi nič nepokazili. Najlepšia je teda biela čelenka či kvet.

Aj svadobné líčenie je svojím spôsobom plnohodnotný doplnok každej nevesty. Či už použijete trblietavé očné tiene alebo glitre na pery, vždy ide o dekoráciu, ktorá z vás má urobiť tú najkrajšiu ženu pod slnkom.

Šperky na svadbu

Všetkého veľa škodí. Obzvlášť to platí o svadobných šperkoch. Základom sú vždy svadobné šaty, ku ktorým je vhodné decentne doplniť svadobné doplnky, ktoré by nemali byť vôbec výrazné. Ak sa neviete rozhodnúť a váš deň D sa blíži, odporúčame siahnuť po dvoch starostlivo vybraných šperkoch (ideálna je kombinácia náhrdelník - náušnice).

Samozrejmosťou je však zásnubný prsteň, ku ktorému sa čoskoro pridá svadobná obrúčka.

Nevesta si zapína topánky

Podväzok je IN

Zväčša sa volí práve podväzok v modrej farbe, pričom podľa niektorých našich tradícií a zvykov je podväzok náhodne pohodený medzi svadobných hostí - slobodných mužov. Niekto si zase podväzok ponechá na pamiatku.

Podväzok ale dokáže upútať pozornosť vášho milého, čo určite využijete počas svadobnej noci vo svoj prospech!

Bolero počas chladného svadobného dňa

Keďže svadba nie je len o príjemných letných dňoch, ale aj zimných mesiacoch, ideálnym doplnkom je v tomto prípade vestička či bolero, ktoré vás príjemne zahreje, zároveň však nestratíte na svojej eleganci. Práve naopak!

Bolero vás taktiež zachráni aj v lete, kedy sú pravým dôvodom na jeho využitie svadobné šaty s tenkými ramienkami, a teda odhalenými ramenami. Takýto typ vkusného zahalenia využijete predovšetkým počas svadby v kostole.

 

 

Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Tipy a rady, Šperky a doplnky

Prečítajte si podobné články

Tipy a rady
Čo všetko treba vybaviť po svadbe?

Máte svadobný deň za sebou, opadol z vás všetok stres a napätie, môžete sa už len tešiť na spoločne strávené chvíle. Pred svadbou bolo veľa vecí, ktoré ste...

Prejsť na článok
Tipy a rady, Oznámenia a tlačoviny
Originálne tipy na svadobné oznámenia

 Stanovili ste si už dátum svadby? Čaká na vás ďalší krok - oznámiť túto veselú novinku hosťom! Môžete si zvoliť klasickú cestu osobného oznámenia, alebo staviť na kreativitu...

Prejsť na článok
Tipy a rady
Na čo myslieť pri plánovaní svadby

Koordinované plánovanie je nevyhnutné, aby všetko prebehlo vo váš veľký deň hladko. Rozložiť si ho podľa časových úsekov vám pomôže nestratiť sa v množstve úloh, ktoré na vás čakajú....

Prejsť na článok