Víno na svadbu by ste mali vyberať starostlivo. Môžete si vybrať z tých najkvalitnejších vín, ktoré trh ponúka. Nezabudnite ani na personalizované etikety, ktoré vášmu vínu dodajú jedinečnosť, čím tak dokonale ulahodí vašim hosťom!

Svadobná hostina vo vínnej pivnici

Množstvo vína na svadbu

Čím väčšia svadba, tým väčší chaos. Ak plánujete na svoju svadbu pozvať viac ako 60 ľudí, verte, že nedokážete presne odhadnúť, aké víno a v akom množstve budete potrebovať. K tomu však slúži jednoduché odporúčanie.

Zväčša platí nepísané pravidlo:

1 osoba = 1 fľaša vína

Ak ale viete, že niektorí majú víno naozaj v obľube, týmto hosťom dávku vína jednoducho zdvojnásobte. To isté platí, ak plánujete časovo náročnú svadobnú hostinu plnú zábavy.

Jedlo a svadobné víno

K vínu je možné kombinovať aj množstvo jedál, ktoré bude zahŕňať aj vaše svadobné menu! Málokto ich však vie dokonale kombinovať.

Biele víno

Najlepšia voľba, po akej na pestrej svadbe plnej pestrého jedálnička môžete siahnuť! Suché biele víno sa preto hodí k väčšine špecialít, ale aj do akéhokoľvek ročného obdobia. Nazývame ho aj “univerzálne víno”.

Červené víno

Tmavé víno = tmavé mäso. Červené víno zároveň predstavuje dokonalú formu zahriatia počas chladných svadobných dní, preto po ňom novomanželia siahajú práve v zimnom období a jeseni.

Ružové víno

Ružové víno je ideálne na letnú svadbu, pričom dokonale osvieži, zároveň ho však skombinujete s akýmkoľvek ľahkým menu. Hodí sa najmä k studeným šalátom, rybe či grilovaným pochutinám.

Červené víno na svadbe

Na čo nezabudnúť?

Samozrejmosťou etického stolovania sú predovšetkým vhodné poháre. Dbajte preto o správny výber pohárov na víno tak, aby ste dodržali štandardy, ktoré k svadobnému pohosteniu neodmysliteľne patria.

K vínu taktiež rozhodne patrí džbán čistej vody (minerálka), ktorý by mal byť umiestnený tak, aby naň mohol dosiahnuť každý z hostí bez vynaloženia väčšieho úsilia. Obzvlášť po suchom víne je voda nepretržite k dispozícii nevyhnutnosťou!

Svadobné prípravy vyžadujú množstvo času, čo môže nepriaznivo ovplyvniť vaše plány - jednoducho sa stane, že na niečo zabudnete. Preto nezabudnite využiť moderné služby svadobnej agentúry, ktorá vám iste rada pomôže s výberom vína a prípravou hostiny vďaka našim profesionálnym dodávateľom kvalitných vín!

Dokonalý prípitok

Na svadobný prípitok sa najčastejšie využíva kvalitné šumivé víno. Jeho množstvo by ste teda mali prispôsobiť samotnému počtu hostí tak, aby sa ušlo naozaj každému. Nič preto nepokazíte, ak sa budete držať našej rady, ktorá znie jasne - jedna fľaša šumivého vína vystačí pre cca 8 osôb.

 

Ak na svojej svadbe plánujete mať aj tých najmenších hostí, vyzbrojte sa detským šampanským či iným nealkoholickým nápojom, čo deti rozhodne poteší!

 

Pozrite si dodávateľov svadobných vín.

Zdroj fotiek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhajte a zaregistrujte sa na našom portáli.

Registrovať sa
Kategórie:

Víno na svadbu